2014. november 23., vasárnap

Sós karamellás - csokikrémes pitekosárkák


Ez a finomság is a véletlen szüleménye. Történt ugyanis, mint annyiszor, hogy egyéb sütésből, tortából maradt némi anyag, ezúttal egy kis csokoládé ganache és sós-karamella öntet.
Mivel vendégeket vártunk, egy szolid vacsorával készültem, amihez befejezésképpen nagyon kapóra jött néhány édes falatka is. Így aztán begyúrtam fél adag pitetésztát, ugyanis jó ideje szerettem volna megkóstolni ezt az összeállítást:
 

Sós karamellás és csokoládékrémes pitekosárkák
 
Sós karamella öntet:
 
Hozzávalók:
2014. november 16., vasárnap

Képes összefoglaló az utóbbi hetekből


Egy kis szünet után újra beizzítottam a sütőt. Natúr és burkolt torták is készültek az elmúlt hetekben. A receptek már ismertek, a múlt héten felkerült receptfüzetben többé-kevésbé meg is találjátok őket.
 
Sajnos egy hibát elkövettem. Néhány tortát elfelejtettem szépen, beállítva fotózni, így aztán vannak kevésbé jól sikerült képek. Még jó, hogy legalább mobillal csináltam pár fotót róluk is. Leginkább azért, mert a kis családom azonnal szereti látni, hogy mit fabrikáltam. Kis kíváncsiak, no de ez mentett meg. :)
 
Következzen tehát a képes beszámoló.
 
2014. november 9., vasárnap

Az első receptfüzet

Már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy valami hasznos kis dologgal háláljam meg a figyelmeteket. Így a blog 1. szülinapjához közelítve elhatároztam, hogy a kedvenc piskótáimból és krémjeimből egy kis receptfüzetet állítok össze, amit akár ki is nyomtathattok és remélhetőleg rongyosra használhattok az otthoni sütödéitekben. :)
Fogadjátok tőlem szeretettel!
Kattints a képre a lapozható receptfüzetért, vagy töltsd le PDF-ben.


Remélem, hogy elnyerte a tetszéseteket, mert tervezek még további füzeteket nem csak receptekkel, hanem díszítési technikákkal és mindenféle jó ötlettel. ;)
Sütésre fel! :)

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok