2016. március 26., szombat

Húsvéti cupcake-ek, avagy a répatorta új formában


A tavalyi répatorta debütálása után idén muffin formában készítettem el ezt a finomságot. Bevallom, hogy évekig ódzkodtam ettől az édességtől, de a répatorta próbája az evés, és bizony tavaly abszolút győzelemmel ment át a teszten. Mondjuk az egyéb kedvenceimet, élen a csokival, nem tudta beelőzni, szóval kerek egy év elteltével jött el újra az idő, hogy répás sütit süssek. De legalább ez egészségesebb fajta is, hiszen a tészta nagy részét a répa és a dió teszi ki.

És, hogy miért muffin? Nos, azért, mert egy kedves barátnőmtől húsvéti cupcake szettet kaptam kapszlikkal és beszúrható díszekkel, amik nagyon cukin fognak mutatni a húsvéti asztalon… vacsi után… tehát nem biztos, hogy fog belénk férni… ja-jajjj! Ha nem is ma este, de az ünnepek alatt biztosan el fognak fogyni. ;)

Jöjjön akkor a recept 12 db muffinhoz.


Hozzávalók:

7,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
19 dkg reszelt répa
10-11 dkg gyümölcscukor
1 tk. vanília kivonat
12 dkg darált dió
1 tk. sütőpor
1-1,5 tk. fahéj
0,5-1 tk. őrölt gyömbér
csipet szerecsendió
csipet só
1,1 dl olaj
2 egész tojás

+Krémhez:
500 g mascarpone
1-2 evőkanál citromlé
kevés cukor


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, répa, dió, sütőpor, fűszerek, só) egy nagy tálban összekeverjük, hozzáöntjük az olajat, a felvert tojásokat és addig keverjük kézi habverővel, amíg alaposan összekeveredik a tészta.

A muffin formába behelyezzük a kapszlikat, és darabonként 1,5-2 ek. tésztával megtöltjük őket. A sütőt közben előmelegítjük 180˚C-ra és 20-25 perc alatt készre sütjük a kis sütiket. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez habbá verjük külön a mascarponét, hozzáadjuk az 1-2 ek. frissen facsart citromlevet, és ízlés szerint cukorral beízesítjük. Csillagcsöves (de persze egyéni kívánság szerint bármilyen cső megteszi) habzsákból körkörösen a muffinok tetejére nyomjuk a krémet, majd díszítjük. A képen látható szett igen egyszerű, ám nagyszerű megoldás a gyors és mutatós cupcakek elkészítésére, különösen azoknak, akik vagy nem szeretnek sokat pepecselni, vagy saját állításuk szerint nem elég kreatívak.

Noha, szokásomhoz híven változtattam a recepten, az eredetit Marka boszikonyhájában láttam.



Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Egyetek sok-sok finomságot, aztán keddtől indulhat a diétázás! ;)

0 megjegyzés:

Keresés

2013 © Minden jog fenntartva . Üzemeltető: Blogger.

Galéria

Cimkék

Szösszenet magamról


Minden ott kezdődött, hogy csokoholistának születtem...

... aztán belecsöppentem a hihetetlen és lenyűgöző tortakreációk világába, és itt ragadtam. Immáron cukrászként keresem a lehetőséget az álmaim megvalósításához. Ennek első lépése, hogy egyfelől saját alkotásaimat, legkedveltebb receptjeimet, tapasztalataimat, másfelől inspirálóim csodás műveit megosszam Veletek. Remélem, hogy aki erre jár, talál kedvére valót.


Kellemes barangolást kívánok!

Andi

Partnerek

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye Legjobb receptes blogok